Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Egy férfi kevés tapasztalattal rendelkezhet arról (és ezt a férfi szülész nőgyógyász szakorvosok éppúgy elmondhatják magukról), milyen szimbiózisban élni egy kis lénnyel, akit az ember a pocakjában hordoz és leszámítva, hogy saját szellemmel rendelkezik, a testét valóban az anya testének segítségével építi fel a magzat. Hogy ebben az egységben milyen változások mennek végbe az anya lelkében, az lemérhető abban a tényben, hogy a legtöbb anya habozás nélkül feláldozza magát a gyermekéért.

A születés éppúgy misztérium ma, mint ezer évvel ezelőtt. Hogy ma gépekkel mérhető a gyermek minden fizikai rezdülése, a biztonságnak talán használ, de a születés élményének nem. Amikor egy gyermek megszületik, egyben megszületik az anya is, amit hajlamosak az orvosok figyelmen kívül hagyni. A tisztelet hiánya az anya szervezetét csomagolóanyaggá silányítja, amiből szüléskor kicsomagolják a gyermeket.

Ez a tisztelet az, amit a háborítatlan szülés támogatói mindvégig szem előtt tartanak. Tisztelet a születés csodájával szemben. Tisztelet az anyasággal szemben és végül, de nem utolsó sorban tisztelet az Élettel szemben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.